Suksess med gratis buss

En kvart million mossinger har tatt bussen i høst, men nå må nå de betale for turen.

 – Responsen har vært over all forventning, sier Solfrid Rød Olsen, markedssjef i Østfold kollektivtrafikk. Hun håper gratisperioden har inspirert flere til å la bilen stå til fordel for bussen. –  Vi er svært fornøyde med at passasjertallet har økt med mer enn 98 prosent sammenlignet med samme tidsperiode i fjor, sier hun. Gratisbuss var et virkemiddel for å nå målet om nullvekst i intern persontrafikk og går nå videre til Nedre Glomma. Prosjektet har fått stor oppmerksomhet langt utover kommunegrensene. I tillegg til lokalmedier har både Dagbladet og Fagbladet har omtalt saken.

Vil ikke bøtlegge

Gratisbuss er et spleiselag mellom Moss og Rygge kommuner og Østfold fylkeskommune og ble lansert samtidig som nye bussruter for regionen. Mandag 18. november var gratistilbudet over, og Østfold kollektivtrafikk setter derfor inn snille kontrollører for å gjøre overgangen til ordinære priser så smidig som mulig.

Les mer om gratisbuss for innbyggerne her.

Dette koster det å ta buss:

  • Nytt reisekort kjøper du på bussen. Dette koster 50 kroner.
  • Moss og Rygge regnes som én sone.
  • Enkeltbillett kjøpt på bussen koster 20 kroner for barn, ungdom og honnør og 40 kroner for voksen.
  • Barn/ungdom betaler 300 kroner for månedskort, mens det koster 350 kroner for student/honnør og 700 kroner for voksen.
  • I appen ØstfoldBillett får du kjøpt både enkeltbilletter og periodebilletter. Dette er den enkleste og raskeste måten å kjøpe billett på. Pris for voksen mobillett er 30 kr og barn/ungdom/honnør 15 kr. Mobilletten gjelder i hele Østfold og derfor billigere enn ordinære billetter, men samtidig er verdikort/reisepenger fortsatt billigere på kortere reiser.
  • Med reisepenger får man 30% rabatt på enkeltbilletter for voksen – noe som for eksempel gir prisen 28 kr for reise i hele Moss og Rygge. Barn, ungdom og honnør får 10% rabatt.