Åpnet ny sykkelvei og pimpet bussholdeplass

Miljøløftet Moss åpnet onsdag den nye bussholdeplassen og sykkelveien ved Rådhusparken. Første syklist var Heidi Lafjell som fikk utdelt en sykkelkurv full av godsaker.

– Det var en stor overraskelse og kom helt uforberedt på meg, sier Lafjell. Hun syntes det var hyggelig å få æren av å være den første som offisielt syklet på gang- og sykkelveien. – Det var litt flaks at jeg var sent ute i dag. Sånn er det å være trebarns-mamma som må få alle på SFO og skole i tide, sier hun.  

Vil øke andelen syklister

Sykkelveien skal bli en del av et helhetlig sykkelveinett i Moss sentrum som gjør framkommeligheten enklere for syklistene. – Dette vil utvilsomt øke andelen syklende, sier leder av styringsgruppa for Miljøløftet Moss, Siv H. Jacobsen.

Flere av de passerende sperret øynene opp når de fikk øye på busstoppet ved Rådhuset der Moss bibliotek og Fretex Moss sørget for at reisende skulle få en hyggelig start på dagen med å innrede sykkelstoppet som en «stue» med en bokhylle der man kan låne med seg en bok før man tar bussen videre.

Miljøløftet Moss representert ved: Jarle Rasmussen og Bjørn Aamold, begge BaneNor, Ordfører Hanne Tollerud i Moss kommune, Nina Kjonigsen, BaneNor, Siri Rolland, Statens vegvesen, Hanne Brostrøm, sykkelkoordinator i Østfold fylkeskommune, Siv Henriette Jacobsen leder av Styringsgruppa for Miljøløftet Moss, Helene Øvrelid, prosjektleder for Miljøløftet Moss og Torunn Årset, Moss kommune. Foto: Hallvard Mørk Tvete/ Østfold fylkeskommune

Ny bussholdeplass gir kortere reisevei

Etableringen av en sentral bussholdeplass var ett av tiltakene i LAT-rapporten som ble ferdig tidligere i år. – Dette gjør at kollektivreisende fra Jeløya kan komme seg raskere hjem i motsetning til i dag da de må sitte på hele veien rundt om Moss stasjon, sier Siv Jacobsen. – Fra denne bussholdeplassen er det kort vei til store deler av sentrum, noe som betyr en betydelig kortere reisevei i forhold til den tidligere løsningen. 

 

Foto: Hallvard Mørk Tvete/ Østfold fylkeskommune.